Bevorderingsbandjes

Zwemschool Aqua-Marijn leidt kinderen op tot het ABC-diploma volgens de eisen van het Nationaal Platform Zwembaden/NRZ.

Voorafgaande aan het behalen van het eerste diploma zullen kinderen zich veel vaardigheden eigen moeten maken. Om kinderen te motiveren en stimuleren krijgen ze gekleurde bandjes bij het behalen van een bepaald niveau. Deze dienen de kinderen elke zwemles te dragen. Naast het feit dat het stimulerend werkt voor de kinderen krijgen ouders zo een idee van het niveau van hun kind en is het voor (invallende) instructeurs direct duidelijk wat het niveau van de kinderen is.

 

vorderingsbandjes

 

Groene bandje
Het groene bandje staat voor ‘beginner’ en bevat de tekst: ‘Hoera ik zit op zwemles!’. De kinderen krijgen dit bandje wanneer ze starten met de zwemlessen bij Zwemschool Aqua-Marijn.

Rode bandje
Het rode bandjestaat voor ‘gevorderd’ en bevat de tekst: ‘Wow, ik ga goed vooruit!’. Kinderen krijgen deze wanneer ze een goede schoolslag en rugslag kunnen zwemmen en gedeeltelijk tot geheel watervrij zijn. Dit is ook het moment waarop kinderen doorgaans (te Amarant en Goirle) een groepje doorschuiven.

Blauwe bandje
Het blauwe bandje staat voor ‘ver gevorderd’ en bevat de tekst: ‘Op weg naar A!’. Dit bandje krijgen kinderen wanneer ze zich voor gaan bereiden op het A-diploma. De kinderen zwemmen doorgaans zonder drijfmiddelen.